Kategorier

2 dagars däckstest med Bridgestone

Nu är vi precis hemkomna efter 2 riktigt bra dagar på Karlskoga motorstadion tillsammans med Bridgestone.

Syftet med testet var att tillsammans med personal från Bridgestone och fjädringstekniker få testa och utvärdera Bridgestones nya slicks som heter Battlax V02, och är en vidareutveckling på det V01 som kom till förra året. Det var även min första riktiga körning på den nya Panigalen och en bra chans för mig att få så många varv som möjligt i sadeln på den.

Tisdagen så valde jag att köra på dom gamla V01 däcken. Dels för att vi har ganska begränsat med dom nya V02, och jag inte vill bränna flera set av dom bara för att bli varm i kläderna, och dels för att jag ville köra in mig på V01'orna först för att kunna jämföra dom med V02'orna. Det blev ganska mycket körning då det var sk. "öppen depå" hela dagen. Jag loggade sex pass, och totalt 77 varv under dagen. Det blev en hel del skruvande och justerande på hojen under dagen för att få den att passa mig, vilket tog en del fokus från själva däcken. Men på slutet av dagen så började jag komma till rätta på hojen och började kunna fokusera lite mer på körningen och setupen av hojen.

På onsdagen så skulle jag först köra ett kortare pass på V01'orna som uppvärmning och sedan sätta på ett nytt set V02. Redan efter 3 varv hände något med hojen. Jag vek in i depån och kunde konstatera att avgassystemet hade spruckit i en svets mellan avgassystemet och ett fäste för en av lambdasonderna. Detta lämnade ett ganska stort hål i avgassystemet, och gjorde det omöjligt att fortsätta köra.

Då började en febril jakt efter någon som kunde svetsa, och till slut hittade jag Henry "Sunkan" Sundqvist som även han kör i Superbike och BoTT. Han bor i Karlskoga, och hade svets. Så det var bara börja skruva isär hojen, ta loss avgassystemet, och åka in till "Sunkan" som lyckades svetsa tillbaka fästet. Sen tillbaka till banan och börja skruva ihop hojen igen. Vid 14:30 var hojen klar igen, och däckvärmarna satt på. Så jag hann med 2st pass på eftermiddagen innan det var dags att packa ihop och bege sig hemmåt.

Överlag så kan man väl säga att testet inte var speciellt lyckat. Jag hann knappt testa V02'orna, och nästan hela onsdagen försvann ju på grund av problemet med avgassystemet. Men det finns ändå mycket positivt att ta med sig hem. Det blev mycket, och välbehövlig, bantid undet första dagen. Jag fick en chans att justera in hojen efter mig själv när det gäller handtag, broms/kopplingsgrepp, fotpinnar, etc. så körställningen blev bekväm. Jag fick också en chans att vänja mig vid den mycket annorlunda motorkaraktären och försöka anpassa mitt körsätt efter Ducatin. Så det känns ändå positivt.

Jag vill rikta ett stort tack till Bridgestone, med Gary och Daniel i spetsen, för två bra- och roliga dagar. Och ett jättestort tack till Sunkan som ställde upp och fixade mitt avgassystem.

Nu närmast väntar två heldagar på Mantorp park tillsammans med Actionpics 1-2/5

 

 

Kategorier: 2014, Bridgestone, däckstest, Karlskoga
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss