Kategorier

2 dagars test på Anderstorp!

I helgen som gick så var vi nere på anrika Anderstorp Raceway för 2 dagars test på banan som kommer att vara värd för SM-premiären bara en vecka senare.

Vi hade med oss en positiv och bra känsla i kroppen från första testet på Karlskoga Motorstadion på tisdagen. Så det vara bara hem och ladda batterierna i någon dag innan det var dags att lasta och packa ihop allt igen för avresa ner mot Anderstorp på torsdagen.

Väl på plats nere på Anderstorp så installerade vi oss i boxen och förberedde oss genom att gå igeno hojen och göra den i ordning för Anderstorp. Vi har ju redan massor av data och inställningar för hojen då vi varit här många gånger förut, så det vara egentligen bara att bläddra upp senaste inställningarna i dokumentationen och ändra hojen efter dom.

På fredag morgon så vaknade vi till sämsta tänkbara väder, och bedrövelsen skulle bara fortsätta under hela första dagens tester. Vi fick regn, blåst, snö, och hagel om vartannat och det var i princip omöjligt att köra under större delen av dagen. På eftermiddagen sedan fick vi ett par pass, men då var både luft- och marktemperaturen så låg att det knappt var körbart. Så även om vi var ute på banan och snurrade lite, så gav det ingenting alls. Det var bara att bryta ihop och hoppas på att lördagen skulle bjuda på lite bättre förhållanden.

Men tyvärr fortsatte eländet även under lördagen. Även om vädret var avsevärt mycket bättre, och vi i alla fall slapp snö, så var det fortfarande alldeles för dåliga förhållanden för att få ut något vettigt alls av körningen. Med en asfaltstemperatut strax över ”nollan” så var det en mardröm för slicksen som gärna vill ha en temp mellan 80 och 95 grader. Det gick inte att få upp någon vettig temperatur alls vilket gör fästet otroligt dåligt, plus att däcken ”kallruggas” när dom inte kommer upp i rätt arbetstemperatur. Dessutom hade vi svårt att få upp rätt temperatur i motorn också. Trots att vi använde alla ”trix i boken”, så som att tejpa igen kylaren bl.a. Så kom motorn aldrig upp i arbetstemperatur. Kort sagt, för kallt för både däck, motor, och förare…

Men allt eftersom dagen gick så blev det bättre och bättre, och på sista två passen så gick det riktigt bra att köra. Jag hade två fantastiskt roliga pass avslutningsvis, där jag låg tillsammans med andra förare och körde hela tiden, och vi bytte platser och körde om varandra under i princip hela passen. Det var nästan som att köra race, och jag hade fantastiskt roligt. Och den kändes skönt att få avsluta ett annars ganska värdelöst test, men två vansinnigt roliga pass och få med sig en sån där go’ känsla i kroppen med sig hem från Anderstorp.

Så som test räknat, så var det två tämligen iskalla, blöta, och i allmänhet ganska värdelösa dagar nere på Anderstorp. Men rent mentalt och själsligt så var det sjukt roligt att bara vara tillbaka i depån igen, och att få avsluta med två riktigt roliga pass gjorde allt jobb och all tid vi lagt ner på det här testet, lätt värt det…

Nu väntar ett par dagar hemma igen innan det återigen är dags att lasta och packa allt igen, och sedan på torsdag förmiddag bege oss ner till Anderstorp igen. Och då är det äntligen dags… Årets första SM-deltävling. Jag är så sjukt taggad och åksugen!

 

Kategorier: 2019, Anderstorp, Test
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss