Kategorier

Äntligen tillbaka i sadeln igen!

8 månader och 11 dagar efter kraschen på Falkenbergs motorbana så var det i tisdags ÄNTLIGEN dags att slänga benet över sadeln på Hondan och köra årets första test på Karlskoga Motorstadion.


Det var med rätt mycket känslor i kroppen som vi rullade mot Karlskoga motorstadion extremt tidigt på tisdagsmorgonen för årets första test. Jag var fortfarande inte säker på hur hjärnan skulle fungera på hojen. Jag känner mig ju i princip helt återställd i huvudet efter kraschen, och har ju cyklat massor i skogen och spelat hockey, men var ändå inte säker på hur jag skulle hantera dom höga farterna och g-krafterna. Sen är man ju alltid nervös efter att man skruvat ihop hela cykeln efter en krasch. Det finns ju tusentals grejer man skulle kunnat göra fel. Skruvar, muttrar, slangklämmor, fästen, stag, som man kan ha missat att sätta dit, satt rätt, satt fast ordentligt, eller inte skruvat åt ordentligt. Plus det vanliga pirret i magen när det är dags för säsongspremiär.


Väl framme i Karlskoga så möttes vi av strålande väder, bra förhållanden, och ganska få deltagare på testet, vilket gjorde att det var gott om plats på banan och ingen stress.


Första 2–3 passen kändes riktigt usla om jag ska vara ärlig. Jag åkte mest runt och kände efter och var nervös och orolig över att jag skulle glömt något på hojen. Vartenda litet missljud eller vibration sätter griller i huvudet, och jag var inne flera gånger i depån för att kontrollera alla viktiga skruvar och muttrar. Men allt verkade sitta ordentligt, och jag verkade inte ha glömt något, och vartefter dagen gick så kändes det allt bättre och bättre, och jag kunde börja fokusera lite mera på själva körningen och känslan på hojen. Och då började det bli sådär barnsligt roligt igen….
Jag hade bestämt mig för redan innan att jag inte skulle fokusera någonting alls på varvtider eller tempo, utan bara slappna av och ha roligt. Och det lyckades verkligen!


Det blev totalt 7st. pass och 71 varv under dagen, och jag lämnade Karlskoga motorstadion med ett stort och fånigt flin på läpparna…. Så jäkla kul att vara tillbaka i depån igen, och tillbaka på hojen!


Nu närmast så väntar 2 dagars test på Anderstorp i helgen, och sedan är det SM-premiär på samma bana veckan efter.

Kategorier: 2019, Karlskoga, premiär, Test
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss