Kategorier

Äntligen tillbaka på hojen igen!

Efter vad som känns som ett vääääldigt långt sommaruppehåll, så var det nu i fredags ÄNTLIGEN dags att sätta sig på hojen igen. Och som jag har längtat!

Det var Stensby Racing som arrangerade en test- och träningsdag på Mantorp Park i fredags, och för första gången på många år så skulle jag köra en sån här dag utan att jobba som instruktör eller vara inblandad i själva arrangemanget på något som helst sätt. Riktigt skönt faktiskt att bara kunna fokusera på sig själv för en gångs skull.

Trots lite skakiga väderleksprognoser så blev det till slut en helt fantastisk dag på banan. Det blev massor av körning, och ett riktigt bra tillfälle att köra bort lite ringrost efter ett långt sommaruppehåll.

Jag fick även möjlighet att få testa alla nya grejer från SPIDI och XLmoto också innan det var dags att använda dom i ”skarpt läge”. Nya handskar, nytt integrerat ryggskydd, och nytt skinnställ. Den lilla slangen ni ser komma ut ur ryggpuckeln på bilderna är en del av det nya hands-free vätskesystemet som vi byggt. Slangen går från en blåsa i puckeln, via en snabbkoppling till en slang med bitmunstycke som sitter monterat i hjälmen. Vilket gör att man kan dricka under race och träning. Alla grejer satt som en "smäck" och kändes riktigt bra, och det nya hands-free vätskesystemet som kommer att göra underverk på tävlingshelgerna.

Dessutom fick jag även möjlighet att testa lite andra motorcyklar också under lunchuppehållet, vilket var riktigt intressant och som planterade en och annan tanke inför säsongen 2019.

Över lag så flöt dagen på riktigt bra för min del. Jag klämde in 97 varv under dagen, fördelat på 7 pass, vilket är ganska mycket. Dessutom på samma set begagnade Dunlop däck som efter dagen gått totalt 127 varv. Helt sjukt! Det kändes såklart lite stelt och konstigt i början, men jag blev snabbt varm i kläderna (bokstavligen talat då det var sjukt varm i fredags). Vi hittade även lite småfel på hojen som var skönt att få reda ut innan vi åker till Falkenberg och tävlar nu kommande helg.

Nu har vi några dagar på oss att serva hojen lite, planera, och ladda upp för nästa SM-deltävling nere på Falkenbergs Motorbana den kommande helgen.

Kategorier: 2018, Mantorp, Test, Träning
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss