Kategorier

Dags för operation igen.

Efter en längre tids problem med axlarna så opererades till slut min högra axel innan årets säsong. Men då tiden blev knapp, så hann vi inte med båda axlarna innan säsongen drog igång. Så den vänstra axeln fick vänta tills efter säsongen. Och nu är det alltså dags igen.

Imorgon torsdagen den 2/10 så beger jag mig återigen till Capio Artro Clinic i Stockholm, denna gång för opereration av den vänstra axeln. Dr. Magnus Ödquist, som även gjorde det första ingreppet, kommer att utföra vad som kallas en "lateral klavikelresektion" i vänster axel, vilket i stort sett innebär att man kapar av 10-15mm av nyckelbenet i leden mot skulderbladet, och putsar av fästet i skulderbladet. Detta gör man för att få bort dom skadade benresterna på nyckelbenet, och göra mer plats mellan benen innuti själva leden. Mellanrummet som skapas av ingreppet kommer med tiden att fyllas med ärrvävnad som återskapar leden. Det är normalt sett ca. 3 månaders rehabilitering innan man är fullt återställd efter en sådan operation, men med erfarenheterna från den första operationen så känns det som att det borde gå snabbare att komma tillbaka. Målet är såklart att komma väl förberedd rent fysiskt till säsongen 2015.

Kategorier: Axel, operation
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss