Kategorier

Dags för två träningsdagar på Karlskoga motorstadion!

Efter ett litet kortare uppehåll är det nu äntligen dags att svinga benet över motorcykeln igen. Nu på onsdag kväll beger vi oss till Karlskoga motorstadion för två heldagar med mycket träning. Det är första gången vi åker på Karlskoga i år, så det ska bli riktigt roligt.

Detta är dom två första dagarna i en rätt intensiv period med 5 heldagars träningar och 2 tävlingar på just Karlskoga Motorstadion på bara 4 veckor, och allt är ett led i uppladdningen inför PRO Superbike tävlingen där i samband med STCC den 12-13/8.

Dom första två dagarna nu på torsdag och fredag kommer vi bara att försöka få så många varv som möjligt för att komma in i körningen och få tillbaka känslan för banan. Dom resterande träningsdagarna kommer vi att ägna åt tester med Pirellidäcken (som är enhetsdäck i PRO Superbike) som vi inte kör med annars. I PRO Superbike måste man alltså använda Pirellidäck, så jag behöver få en känsla av hur däcken fungerar och hur dom beter sig, och sen krävs det säkert lite andra inställningar på cykeln än vad som funkar bra med Bridgestonedäcken som vi kör med annars.

Det ska bli riktigt roligt att köra lite hoj igen…

Kategorier: Karlskoga, Träning