Kategorier

Det är mycke’ nu… på ett bra sätt.

Dom senaste veckorna har det blivit väldigt mycket tid i sadeln, och många mil i bussen kan man säga.

Det började egentligen redan innan SM/NM-premiären på Anderstorp med 2 heldagar på Mantorp med Actionpics, sedan direkt vidare ner till premiärhelgen på Anderstorp, utan att passera GÅ. Sen två dagar på Karlskoga bara veckan efter det. Och veckan efter det så var det dags för hela Gotlandsresan med sex dagars åkning på 1,5 vecka. Sedan fick jag några dagars vila innan det var dags för två dagar i Karlskoga med Actionpics igen precis innan midsommar. Och nu på torsdag bär det av ner till Falkenbergs motorbana för andra tävlingshelgen i SM.

Så man kan säga att jag har lastat- och lastat ur buss och husvagn en eller två gånger den senaste tiden.

Nu till helgen är det alltså dags för den andra deltävlingen i SM nere på Falkenbergs motorbana, och det är med blandade känslor jag beger mig ner dit.

Jag har inte tävlat på Falkenberg sedan 2008, så det kommer bli riktigt tufft bara att komma upp i fart igen och lära sig hitta runt. Sen är det en kombinerad tävlingshelg där vi kör både SM och det nya upplägget i Scandinavian Open som jag inte är helt kompis med. Så det kommer att bli lite rörigt med några av SO’s sprintrace på lördagen (varav ett faktiskt ingår i SM av någon anledning), två olika kval för SM och SO, och ett gemensamt. Sedan blir det ett ”riktigt” SM-race på söndagen.

Det var ju även på Falkenberg som jag fick min cykel stulen i depåboxen under tävlingen där 2008, så det är inte bara glada minnen från den banan kan vi säga.

Dessutom så kommer jag att åka ner helt själv till Falkenberg. Alla mekaniker som brukar hjälpa mig är upptagna med annat, och familjen väljer att stanna hemma denna helg. Detta är första gången sedan jag började tävla 2003/2004 som jag åker iväg till en tävling helt utan support, så det kommer också bli lite tufft.

Samtidigt så ser det ut att bli ett rätt bra startfält nere på Falkenberg, och det ska bli sjukt roligt att få köra race igen. Det ska också bli kul att se om jag kan putsa av mitt gamla pers. från 2008.

Jag kommer givetvis uppdatera via facebook och Twitter under helgen, och efter helgen kommer ett längre referat som vanligt.

 

 

Kategorier: Actionpics, Falkenberg, SM, SO