Kategorier

Febril aktivitet i garaget!

Efter att växellådan rasat på säsongsfinalen i Karlskoga så har vi jobbat på en bra lösning för att få ordning på den motorn som egentligen har strulat sedan första dagen. Lösningen blev till slut att byta hela motorn, och efter lite letande så hittade vi en motor från Dietz Racing i USA som skickade över den på bums.

I förra veckan så dök det upp ett 87kg tungt paket på posten, som hämtades ut och packades upp i garaget. Innehållet, en hel och fin motor!!!


I helgen som gick så var det bara hoppa i mekbyxorna och ta tag i ett motorbytet. Själva bytet gick mycket bättre än väntat, och på bara lite drygt fyra timmar så hade vi plockat isär hojen, lyft ur den gamla motorn, lyft i den nya, plockat ihop hojen och sedan provstartat den. Allt såg jättebra ut vid provstarten och motorn lät riktigt rapp och bra, och alla växlar gick i som dom skulle.


Nu ska vi bara försöka få upp hojen i en bromsbänk för att kunna testa den under lite belastning och sen justera mappningen för den nya motorn. Ska också bli intressant att jämföra effekten och effektkurvan på dom olika motorerna.
Ett stort tack till Micke och Andreas, eller Piff och Puff som dom kallas i depån, som ställde upp och mekade i helgen. Ni är två riktiga klippor att luta sig emot och alltid ställer upp och hjälper till!

Kategorier:
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss