Kategorier

Förberedelser inför Gotland Ring

Om lite drygt en vecka så kör vi på färjan till Gotland med hela tattarlasset. Då är det äntligen dags att få köra lite hoj igen, och äntligen dags för underbara Gotland Ring med gänget i Actionpics.

Men innan vi kan bege oss dit då är det lite bråda dagar i verkstaden för att hinna få ordning på Ducatin. ”Hon” har drabbats av en klassisk ”Panigale-sjuka” och har börjat läcka olja både från främre ventilkåpspackningen och generatorkåpspackningen. Dessutom hittade vi ett trasigt kugghjul som driver vattenpumpen när vi plockade isär allting.

Så nu är packningar, o-ringar, och ett nytt kugghjul beställt, och vi håller tummarna för att allt kommer hem i tid så vi hinner få ihop hojen innan det är dags för avresa. Utöver det mekaniska så ser det även rätt mörkt ut på däcksfronten också. Bridgestone klarar just nu inte av att leverera däck, och alla däck som vi har beställt ligger på restorder. Preliminärt leveransdatum ser just nu ut att vara i slutet på Juni för dom första däcken, vilket ligger efter både Gotland ring och första SM-deltävlingen i Linköping. Så just nu pågår en febril jakt på däck, och vill det sig illa får vi försöka hitta ett annat fabrikat att köra på. Vilket betyder ännu en ny sak att vänja sig vid…

Redan ikväll börjar arbetet i verkstaden med att skruva ihop hojen igen, men vi väntar fortfarande på ventilkåpspackningen från Ducati, som även den är restnoterad… Såklart…

 

Kategorier: Actionpics, Bridgestone, Gotland Ring, Mecka
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss