Kategorier

Förlängt avtal med Dunlop!

Nu kan vi glatt meddela att vi förlängt avtalet med Dunlop Sverige och Västerås Däck AB över säsongen 2019. Detta betyder att vi nu kommer att vara ett officiellt supportat team under säsongen, och få full tillgång till Dunlops track side support och däckservice ute på tävlingarna, vilket såklart känns otroligt bra.

Jag fick otroligt bra känsla för Dunlopdäcken redan från första passet förra säsongen, särskilt för framdäcket som ger otroligt bra feedback och fäste, vilket gör att det känns extra skönt att vi kunde fortsätta vårat samarbete med Dunlop även denna sista säsong.

Vi vill såklart rikta ett stort tack till både Dunlop Sverige och Västerås Däck AB, som sköter Dunlops däcksupport och racingsatsning i Sverige.

 

 

Mer information om Dunlop:

RACING FINNS I VÅR DNA!
Dunlop uppfann det luftfyllda däcket 1888 i syfte att vinna ett race, och på den vägen är det. Tills dag fortsätter Dunlop att sätta rekord, vår senaste framgång på Isle of Man TT bekräftade vårt rykte som däcket har på Isle of Man. Fortsatt dominans i FIM Endurance World Championship, tillsammans med dussintals nationella mästerskap och MXGP vinster.

TT legenden John McGuinness valde Dunlop för vaje race på ön.

Dunlop var valet för det första 100 mph varvet 1969 och sedan dess har vi fortsatt sätta nya hastighetsrekorden på 127mph, 128mph, 129mph, 130mph, 131mph, 132mph, 133mph och det senaste 2018 Peter Hickman på 135mph.

Förutom Isle of Man TT investerar Dunlop stort i Moto2™ and Moto3™ där Dunlop tillhandahåller alla däck. Det betyder att under åren har dom fått feedback från från förare som, Marc Marquez, Maverick Vinales, Johan Zarco, Jack Miller, Franco Morbidelli… listan bara fortsätter o fortsätter..

Dunlop är också det mest framgångsrika däckmärket i Endurance Racing. Team som SERT Suzuki och GMT94 Yamaha har valt Dunlop för att vinna mästerskap - dom förlitar sig på Dunlops prestanda i tävlingar som Bol d'Or, Le Mans 24 timmar och Suzuka 8 timmar.

Med den typen av kompetens är det inte förvånande att race-däcken utvecklas så fort, och att så mycket användbar teknik flyttas ner till vägdäck som SportSmart2 MAX och RoadSmart III - RoadSmart IIIs nano-teknikförening som greppar mer och ändå varar längre, till exempel.

Dunlop har kommit långt sedan 18 maj 1889, då Willie Hume överlägset vann under ett cykel event i Belfast genom att vinna fyra av dagens fem race med hjälp av pneumatiska däck uppfunna året innan (1888) av John Boyd Dunlop. Det var början för Dunlops vinster - en anda som fortsätter till denna dag.

I Sverige så hanteras Dunlops racing support och försäljning av racingdäck av Västerås Däck AB.

Mera information om Dunlop hittar ni på deras hemsida HÄR och Västerås Däck AB’s hemsida hittar ni HÄR

Kategorier: 2019, Dunlop, Sponsor
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss