Kategorier

Första testet på Hondan!

Igår tisdag så genomförde vi det allra första testet på den nya Hondan på Karlskoga Motorstadion.

Det var faktiskt med lite fjärilar i magen som jag styrde bilen mot Karlskoga motorstadion tidigt i tisdags morse. Det var både lite nervöst och fruktansvärt förväntansfullt. Skulle Hondan funka som den ska? Skulle det dyka upp några problem? Har jag glömt bort hur man kör? Jag hade inte suttit på en hoj sedan Ducatin valde att ta ner flaggan in i mitten på juli förra året, så jag visste att jag skulle vara rejält ringrostig. Så det var så klart en hel del orosmoment…
Men framförallt så skulle det bli så fantastiskt roligt att ÄNTLIGEN få köra lite hoj igen.
Upplägget för testdagen var ganska enkelt. Vi blev indelade i två grupper, och sen var dagen indelad i 20-minuterspass, så man fick massor av bantid. Helt perfekt…


Första passen kändes det väldigt ovant. Kanske inte så mycket på grund av hojbytet, utan mest på att det var så länge sedan jag körde. Hojen kändes egentligen rätt bra redan från början, men efter några pass, när jag började bli varm i kläderna, så kunde jag börja med att anpassa hojen för mig och min körstil.
Inledningsvis så jobbade jag med att få till fjädringen. Hojen var lite väl hård för mig och min vikt, så först mjukades fjädringen upp. Hojen styrde redan från början riktigt bra in i svängarna, men mitt i- och i utgången hade jag svårt att få med mig hojen. Men efter lite testande och justeringar i geometrin på hojen så fick jag till även det.
Jag hade lite svårt med att vänja mig vid det otroligt korta slaget på gashandtaget. Man vill ofta ha ett kortare slag på racehojar, så man byter till andra gashandtag/gasrullar med annan utväxling och kortare slag. Och just det här kit-handtaget hade extremt kort slag, vilket gjorde att man behövde vara VÄLDIGT känslig och försiktig när man gick på grundgas in i- och mitt i svängarna för att inte ta i för mycket och krascha. Men i slutet på dagen så började det kännas lite mer naturligt…


En stor del av dagen spenderades också på att få koll på dataloggningen och den instrumentpanel/dash som sitter på hojen. Alla givare och sensorer var tvungna att kalibreras om, och nya sk. track maps för GPS’en var tvungna att skapas och läggas in.


Överlag så skulle jag nog säga att dagen var väldigt lyckad. Jag kände mig direkt hemma på cykeln, och efter lite justeringar så kunde jag även öka tempot lite. Redan på 3:e passet så var jag i närheten av mina bästa tider på Ducatin. På eftermiddagen sedan så hade däcken gjort sitt, så varvtiderna kröp aldrig ner ytterligare. Men det var med en riktigt go känsla i kroppen som jag lämnade Karlskoga motorstadion. Hojen kändes bra och körningen kändes bra, och det är så sjukt kul att vara igång igen!


Nästa körning är redan nästa vecka då vi ger oss ut på en liten roadtrip. Först så kör vi Mantorp Park med Actionpics på torsdagen, och sedan på torsdag kväll beger vi oss direkt vidare ner till Anderstorp för SM-premiären.

 

 

 

 

Kategorier: 2015, Honda, Test
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss