Kategorier

Good news, and bad news…

Ni, vet när man får den där frågan… Vi har bra- och dåliga nyheter, vilken vill du höra först? Det känns liksom alltid som att den bra av dom två nyheterna aldrig är lika bra som den dåliga är just... ja dålig…
Hur som helst så var vi ju i Karlskoga och körde med Actionpics i torsdags och fredags. Vi hade verkligen två helt sjukt bra dagar. Kanonbra väder, massor av körning, och massor av glada och coola människor i depån. Jag gillar verkligen att köra som instruktör. Det är roligt att köra hoj med lite mindre press på prestationer än det är under tävling, man liksom bara kör för att det är roligt. Och samtidigt är det sjukt roligt när man lyckas hjälpa någon annan förare att bli lite snabbare och lite säkrare som på banan. Det är väldigt givande.
Dessutom så börjar det nu kännas riktigt bra på Ducatin. Jag kunde under dom här två dagarna ligga och köra ungefär samma tider som under SM-deltävlingen på samma bana bara veckan innan, med slitna däck och utan att ta i kändes det som. Det känns allt mer naturligt på hojen, och vi börjar bli bra kompisar nu jag och Ducatin. Det blev också riktigt MYCKET körning under dom här två dagarna. Tror jag fick ihop 15 pass, och runt 200 varv under två dagar, så jag var riktigt mör i kroppen.
Så i det avseendet så lämnade vi Karlskoga Motorstadion med riktigt go’ känsla.

Men… Ja, det kommer ju alltid ett men…

Med bara ett fåtal pass kvar på sista dagen så fick jag problem med hojen. Helt plötsligt så skenade temperaturen upp långt över vad som kan anses vara nyttig för en motor, och den sköt ur sig allt kylarvatten (genom det sk. skvallerhålet verkar det som). Dessutom så verkar en tätning till generatorkåpan gett med sig då det droppade olja därifrån efter passet. Än så länge har vi inte fastställt exakt vad problemet är. Klart är att det verkar som att det minst är vattenpumpen som rasat, plus någon packning. Dessutom så har vi vid en första undersökning hittat ett par trasiga kugghjul i motorn som ska driva runt vattenpumpen, och en trasig packning. Sedan är det svårt att avgöra vad som tagit stryk av den höga temperaturen i motorn, så vi kommer att behöva riva isär allt och gå igenom den. Så tyvärr så kommer vi i alla fall att behöva lämna återbud till SM-deltävlingen på Falkenberg nu till helgen, och vi har ännu ingen prognos på hur dyrt det kommer att bli eller hur lång tid det kommer att ta innan vi fått ihop motorn igen…

Kategorier: 2014, Actionpics, Karlskoga, motorras, Panigale
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss