Kategorier

Inför PRO Superbike/STCC i Karlskoga

Kommande helg ska vi göra ett inhopp i PRO Superbike som går tillsammans med STCC. Det känns lite speciellt att göra ett inhopp i den serien. Rent konkurrensmässigt så är det inte tuffare än Scandinavian Open som vi brukar köra i. Och i Privatcupen som vi kommer ställa upp i, så törs jag nästan säga att konkurrensen är mindre.

Men med allt runt omkring STCC cirkusen så känns det väldigt roligt. Stor publik, mycket folk i depån, direktsänd TV, osv gör att man är lite nervös i alla fall. 

Det blir mycket nytt att hålla reda på med gridshow, enhetsdäck, däcksmärkning, enhetsbränsle osv. och som tur är så skall den rutinerade Andreas Mårtensson (Cresto Guide Honda) ställa upp och vara lite av en mentor i helgen och hålla ordning på oss.

Målsättningen för helgen är att slappna av, njuta, och att ha riktigt roligt. Rent placeringsmässigt så tror jag att en poängplats i PRO Superbike ska vara möjlig, och i Privatcupen så borde topp-5 vara inom räckhåll. Det är ju också en chans att putsa av mitt personbästa lite ytterligare på Karlskoga motorstadion. 

Macke in action på Karlskoga under SO-deltävlingen. Foto: Roffe Pirk Upplägget i STCC/PRO Superbike är lite annorlunda än en vanlig tävlingshelg. Man kör träning, kval, och ett race på fredagen. Och sen en kortare warmup och race på lördagen. Så det är ett lite mer kompakt tidsschema. Man kan följa live timing och live ljud via STCC.se och tävlingarna direktsänds på ViaSat Motor.

För mera information:
www.stcc.se
www.highsider.se
www.viasat.se


Så här ser helgens schema ut: 

FREDAG:
9.00 JTCC Förarmöte
9.30 Camaro Förarmöte
10.00 Pro Superbike Förarmöte
11.00 Porsche Förarmöte
11.00-11.20 Pro Superbike Test 20 min
11.30-11.50 JTCC Test 20 min
12.00 Förarmöte STCC
12.00-12.20 Camaro Test 20 min
12.30-12.50 Porsche Test 20 min
12.50-13.30 Lunch
13.30-13.50 Pro Superbike Kval 20 min
14.05-14.50 STCC Test 45 min
15.00-15.20 JTCC Kval 20 min
15.30-16.00 Camaro Kval 30 min
16.10-16.35 Porsche Kval 25 min
16.50-17.05 Pro Superbike Heat 1, 12 varv 15 min
17.20-17.40 STCC Kval 20 min
17.45-17.55 STCC Topp8 Kval 10 min

LÖRDAG:
9.20-9.30 Pro Superbike Warm-up 10 min
9.40-9.50 STCC Warm-up 10 min
10.05-10.20 JTCC Heat 1, 10 varv 15 min
10.35-10.50 Camaro Heat 1, 11 varv 15 min
11.05-11.20 Porsche Heat 1, 12 varv 15 min
11.35-11.50 JTCC Heat 2, 10 varv 15 min
11.50-12.55 Gridshow
12.55-13.00 STCC Utfart Heat 1 5 min
13.05-13.30 STCC Heat 1, 17 varv 25 min
13.43-13.45 Pro Superbike Utfart Heat 2 2 min
13.50-14.10 Pro Superbike Heat 2, 17 varv 20 min
14.25-14.40 Camaro Heat 2, 11 varv 15 min
14.50-15.10 Porsche Heat 2, 17 varv 20 min
15.25-15.30 STCC Utfart Heat 2 5 min
15.35-16.00 STCC Heat 2, 17 varv 25 min
16.15-17.00 Sponsorkörning STCC 45 min

Kategorier: Karlskoga, Pro Superbike