Kategorier

Lyckad operation av axeln

I torsdags förmiddag så genomförde kirurgen Dr. Magnus Ödquist på Capio Artro Clinic i Stockholm, en lyckad artroskopisk ”Partiell excision av clavikel och acromion” på min vänstra axel.

På ren svenska innebär det att man har gått in i den skadade AC-leden (den led som förbinder nyckelbenet och skulderbladet) och kapat av ca. 10mm på nyckelbenet, och 5mm på skulderbladet. Detta för att få bort ett antal mindre frakturer i nyckelbensändan, samt att skapa mera plats i den trånga leden som orsakat dom kraftiga problemen jag haft med axlarna under dom två senaste säsongerna.

När kirurgen ändå var inne i axeln och opererade så besiktade han även alla senor, fästen, och ledytor i axeln som alla såg bra ut.

Operationen gick helt enligt plan och Dr. Magnus Ödquist var väldigt nöjd. Efter ett möte med sjukgymnasten och läkarna under fredagen, så fick jag lämna sjukhuset.

Nu väntar en ganska tuff tid med stenhård rehab träning innan axeln är helt återställd. Läkarna tror att jag ska vara tillbaka till 100% om 4-6 månader, men borde kunna träna med belastning om 2-3 månader, vilket skulle bli i god tid innan säsongen drar igång i vår igen. Nu är äntligen båda axlarna opererade och klara, så jag ser verkligen fram emot att äntligen kunna träna och köra motorcykel helt obehindrat under våren.

Kategorier: Axel, operation
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss