Kategorier

Nu drar det igång på riktigt!

Nu drar säsongen äntligen igång på riktigt. Ikväll åker vi ner till Mantorp för en heldag på Mantorp Park tillsammans med Actionpics. Sedan imorgon kväll vidare ner till Anderstorp för premiären av 2015 års SM i Superbike. En liten mini-roadtrip…

Uppladdningen inför årets säsong kanske inte har varit den bästa med tanke på det sena hojbytet och bristen på bantid innan premiären. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit ett par frustrerande veckor den senaste tiden när man läst statusuppdateringar på facebook och twitter från alla konkurrenter som varit och tränat i Spanien, Tjeckien, Slovakien etc. medans man själv suttit på jobbet och arbetat, eller varit i garaget och meckat.
Men det är ändå med en riktigt bra känsla som jag ser fram emot premiären. Första testet på nya hojen i förra veckan kändes faktiskt väldigt bra, trots att jag inte suttit på en hoj sedan början på juli förra året. Hojen kändes riktigt fin, och jag kände mig bekväm på den nästan från första varvet. Vi fick till en bra grundsetup som jag tror kommer funka rätt så bra på dom flesta banorna. Och jag får ju en ny chans imorgon på Mantorp att bli lite varm i kläderna innan premiären tillsammans med det glada gänget i Actionpics.

Både Mantorp och Anderstorp är två banor som jag gillar väldigt mycket. Mantorp har särskilt en kurva, som jag tycker är en av dom roligaste vi har. Vänstern över krönet, efter Mjölbykurvan är en sån där kurva som man kan åka och längta efter hela varvet nästan. Man hinner precis peta i fyrans växel på väg upp, sen en ”dutt” på bromsen precis innan man kastar in hojen i kurvan över krönet. Grymt skön kurva…

Sen har vi anrika Anderstorp, som väl är den enda ”riktiga” banan vi har i Sverige. En bana som stod som värd för VM-deltävlingar ända in på 90-talet. Att få dela asfalt med alla legender som kört där tidigare är en riktigt cool känsla. Dessutom är banan riktigt rolig att köra. Långa, svepande, och ofta rätt så bankade kurvor där man i många fall kan gå in så mycket snabbare än man tror. Brett, och gott om plats om man tappar spåret, så man kan liksom prova sig fram lite.

Fasen, det pirrar i magen nu bara när jag sitter och skriver om det. Det ska bli så sjukt roligt att komma igång på riktigt igen!

Jag kommer under dom här dagarna uppdatera som vanligt via Facebook, Twitter, och Instagram. Och såklart så dyker det upp en full rapport i början på nästa vecka.

Kategorier: 2015, Actionpics, Anderstorp, Mantorp, SM
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss