Kategorier

Nya friska tag inför 2013!

Nu laddar vi stenhårt för en ny satsning under 2013. Än är det mycket som är oklart från förbundets håll. Det är mycket strul och diskussioner kring kalendern, klasser, och hur samarbetet med STCC kommer att se ut. Och vi förare får som vanilgt vänta, och vänta, och vänta.

Det var ett möte i Karlskoga under förra helgen där man presenterade ganska mycket information. Bl.a en preliminär tävlingskalender för 2013. Det ser ut som att vi i PRO Superbike kommer att köra alla SM-deltävlingar och sedan dom STCC tävlingar som körs på banor godkända för MC, samt som inte krockar med en SM-deltävling eller körs på en bana där det redan ligger en SO (Scandinavian Open) deltävling. Det senare verkar ha varit ett krav från SO-organisationen som inte vill ha konkurrens från någon annan MC-serie på "deras" banor. Hur många race det blir med STCC är ännu inte klart, men det känns som ett samarbete med STCC är ett måste för att kunna få ihop en sådan här satsning. STCC's plattform med stor publik, direktsänd TV, och stor mediabevakning är unik i norden. Och ett samarbete med bilracingen erbjuder oss förare en möjlighet att exponera våra sponsorer och bjuda på ett bra arrangemang som vi inte kan få någon annan stans. 

Så här ser den preliminära kalendern ut (STCC tävlingarna tillkommer så fort STCC's kalender är publicerad):

4-5 maj SM/Nordiskt mästerskap, Anderstorp

1-2 juni Scandinavian Open, Karlskoga

8-9 juni Nordiskt Mästerskap, Alastaro (Finland)

28-30 juni Scandinavian Open/SM, Falkenberg

28-29 juli Scandinavian Open/SM, Karlskoga

10-11 aug Nordiskt Mästerskap, Våler, Norge

24-25 aug SM/Nordiskt Mästerskap, Ring Knutstorp

7-8 sept SM-Final Linköping

 

Vi håller er uppdaterade som vanligt!!!!

 

/Macke

 

 

Kategorier: 2013, Kalender, Pro Superbike, STCC

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss