Kategorier

Officiella SM-testerna inställda!

Igår nåddes vi av det dystra beskedet att helgens planerade tester på Anderstorp Raceway är inställda. 

Klagande grannar och en långt pågående konflikt angående buller och ljudnivåer från banan har nu till slut mynnat ut i att Länsstyrelsen i Jönköpings län i sista sekund ändrat förutsättningarna för banans miljötillstånd och nu bara tillåter banan att bedriva verksamhet två dagar och en kväll per månad. Klubben har förgäves försökt att lösa detta in i det sista, men inte lyckats stånga sig igenom den tjocka byråkratin. 

Detta innebär att helgens officiella 3-dagars test på banan nu helt ställs in, tillsammans med ett Endurance race och ett "Time Attack Race" för bilar senare i månaden. Och SM-deltävlingen nästa helg kommer att kraftigt behöva att göras om. Förmodligen kommer man att behöva stryka fredagsträningen, eller göra om den till en kvällsträning på torsdagen, och bara köra lördagen och söndagen som planerat. 

 

Detta är såklart en katastrof både för klubben i Anderstorp, banan och banägaren, hela SM-serien, Endurance Cupen, och Time Attack serien. Men även för mig personligen och vårat lilla team då dom här tre dagarna var dom enda testerna som vi hade planerat innan SM-premiären då vi till skillnad från dom flesta andra teamen inte har eknomi eller resurser att åka utomlands och träna på våren. Detta betyder att, om vi inte kan hitta någon annan bana som har öppet eller som är uthyrd till någon arrangör där vi kan hyra in oss, så kommer vi att behöva åka till SM-premiären på Anderstorp nästa helg utan att jag har suttit på hojen sedan sista racet i början på September förra året. Då det dessutom ser ovisst ut kring fredagsträningen under SM-helgen, så KAN det bli så illa att jag får åka direkt ut på ett kval i Superbike första gången jag sitter på hojen i år...

En ren och skär katastrof!

 

Nedan finner ni informationen från Anderstorp Racing Club:

Den 17:e april beslutade länsstyrelsen att begränsa verksamheten på Scandinavian Raceway till två dagar och en kväll per kalendermånad tills nytt beslut fattats. Detta meddelades till Gisletorp Lokaler AB, ägare till Scandinavian Raceway, SRW Anderstorp AB arrendator av banan och Anderstorp Racing Club ideell förening som är ensam ägare till SRW Anderstorp AB den 20:e april.

Anderstorp Racing Club har sedan lång tid tillbaka planerat att 4-6/5 köra en träningshelg för de som helgen efter ska köra SM-premiären i Roadracing. Det är i dagsläget 135 anmälda till dessa dagar. Parallellt med detta planerades en licenskurs för nya förare under lördagen och söndagen. 28 är anmälda till denna kurs, vilket är deras enda chans, för att tävla under SM-helgen och torsdagens endurancetävling. På onsdagskvällen 9/5 är det planerat en prova-på-kväll för barn och ungdomar där det sedan länge varit fulltecknat varför ännu en kväll var planerad till veckan efter. På torsdagen den 10:e är det planerat att säsongspremiären för Svenska Endurance Cupen skall ha sin årspremiär med över 50 team anmälda.

Helgen efter är det planerat att köra årets första deltävling i Nordic Time Attack för bil.

Länsstyrelsens beslut får till följd att helgens planerade träningshelg måste ställas in. Licenskursen kommer genomföras som planerat men med speciella motorcyklar som endast används i utbildningssyfte med låg effekt och minimalt buller.

När det gäller Endurancetävling, träning inför SM återkommer vi inom kort med mer information när Mark och miljödomstolen meddelat beslut angående begäran om inhibering av Länsstyrelsens beslut. Tidigast måndag 7:e maj kommer besked om detta.

Kategorier: 2018, Anderstorp, inställt, Katastrof, Test
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss