Kategorier

Satan vad roligt!

Nu är vi hemkomna från säsongens första körning, två riktigt bra dagar på Mantorp park tillsammans med Acionpics.

Det har varit en lite rörig och stressig tid fram till säsongsstarten i år. Mycket att göra både hemma och på jobbet, samt en del extra jobb med renoveringen av husvagnen så här i sista stund. Så det ha varit lite svårt att fokusera på själva hojåkningen den senaste tiden. Men när vi väl hade lastat allt och gjort klart för avfärd, så kändes det som man kunde ta ett djupt andetag och bara slappna av en stund. Och då kunde man börja fokusera på racingen på riktigt.

Det var med lite pirr i magen och massor av förväntan i bussen ner mot Mantorp. Men den lilla bubblan av goa känslor punkterades kraftigt när jag körde in i snöstormen redan innan Katrineholm. Sedan vräkte det ner ”lovikavantar” hela vägen ner mot Norrköping. Nästan en decimeter slask på vägen, och kritvitt landskap utanför fönstret gjorde att man inte riktigt kände sig sådär svinsugen på att sätta sig på en hoj med 200hk och slicks, för att gasa så snabbt man kan runt en asfaltbana…

Men väl nere på plats så var det i alla fall inte snö på Mantorp, men kallt, blött, och riktigt rått. Bara lasta ur och kura in sig i den nyrenoverade husvagnen i väntan på morgondagen.

Fredag morgon bjöd på några få plusgrader och regn, vilket inte heller gjorde att det liksom kliade i gashanden, men jag gav mig ändå ut på banan. Lika bra att få ett pass överstökat och en chans att se att hojen funkar som den ska. Det kändes förvånansvärt bra faktiskt. Jag kände mig mindre ringrostig än jag hade förväntat mig, och redan efter några varv så kändes det knappt att man varit borta från racingen hela vintern. Till andra passet hade det slutat regna och banan torkade upp under passet. Tempot ökade successivt och till slut fick jag avbryta för att inte elda upp regndäcken fullständigt när torrspår bildades runt banan. In och på med slicks till nästa pass…

Sen var det faktiskt uppehåll och helt ok väder resten av dom två dagarna… Och körningen kändes allt bättre och bättre. Men framförallt så var det sådär larvigt roligt att köra hoj igen. Jag tror jag satt och skrattade och fnittrade i hjälmen konstant under dom första torra passen.

Sedan följde massor av rolig körning och instruktörsarbete för Actionpics. Det var som vanligt riktigt kul att kunna hjälpa andra förare till snabbare och säkrare körning, och jag tror vi fick till ett helt gäng med personbästatider under dom här två dagarna. Många glada ansikten, nöjda miner, och positiv energi både bland deltagare och oss instruktörer var som balsam för själen.

Extra skönt under dom här första dagarna var att ha Pelle och Mats från BACTOR i sin ”ringhörna” med riktigt bra support kring fjädring och däck. Så jäkla skönt att bara kunna lämna över en fälg med ett totalt slaktat däck, och sedan några minuter senare få tillbaka en fälg med ett nytt och fint balanserat däck. Och samtidigt kunna bolla lite fjädringsinställningar och däckstryck med några som vet vad dom pratar om.


Pelle som tillsammans med Mats driver BACTOR Motorsport, som är officiell Pirelli race support ute på banorna. Grymt bra service!

Dom här två dagarna på Mantorp park med Actionpics kan nog enklast sammanfattas i en mening. Satan vad roligt!!!!! Såklart är det ju efter så kort tid i sadeln, en bit kvar ner till dom varvtiderna som jag borde köra, men både körningen och hojen kändes riktigt bra, så farten borde komma av sig självt.

Det var så jäkla kul att få kasta benet över sadeln på Hondan igen, att få gasa av sig ordentligt, och få känna på lite G-krafter igen. Få känna lite härliga dofter som varmt gummi, varma bromsbelägg, bensin…. Och framförallt få träffa all grymma människor i depån. Både instruktörer och resurser i Actionpics, alla deltagar, och gänget från Bactor.

Nu väntar några dagars vila innan det är dags att bege oss ner till Anderstorp för säsongspremiären i SM. Ja, om man nu med vila menar att hinna serva hojen, byta fjädrar i gaffeln och bakdämparen, beställa grejer, planera och fixa mat, packa och lasta husvagnen och bussen, träna, jobba, bygga klart det sista och felsöka värmepannan i husvagnen och… ja… Vi ska ju inte åka förrän på torsdag… Ha ha…

 

 

 

 

Kategorier: 2016, Actionpics, Mantorp
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss