Kategorier

SM på Knutstorp i farozonen!

SM-deltävlingen som skulle gå av stapeln på Knutstorp den 6-8/8 är nu i farozonen efter att den arrangerande klubben Hyllinge MS har gått ut och meddelat att tävlingen ställs in av ekonomiska skäl.

Personligen är jag mycket kritisk till Hyllinge MS som har arrangerat roadracingtävlingar på Knutstorp i många år. Jag tycker att när man som förening tar på sig att arrangera en SM-deltävling i vilken sport som helst, så medföljer ett visst ansvar att genomföra den tävlingen och att agera professionellt gentemot förare, publik, och förbund. Det tycker jag verkligen inte att Hyllinge har gjort i det här fallet.

Hyllinge har arrangerat SM-deltävlingen på Knutstorp i många år, och borde vid det här laget ha ganska så bra koll på vad det är för kostnader och intäkter inblandade. Att komma så här sent inpå tävlingen och ställa in den av ”Ekonomiska skäl” känns både oproffsigt och ogenomtänkt då man vetat om att man ska arrangera tävlingen väldigt länge. Det inger ju inte heller något större förtroende när man först skriver ut det på sin hemsida, utan att meddela vare sig förbundet eller oss förare.

Det är givetvis också tråkigt för oss förare att beskedet kommer så sent inpå då man sedan länge har planerat in sin säsong med träningsdagar, tävlingar, och budget för att allt ska passa ihop. Och när man kommer på det så här sent så ger man ju inte heller någon annan förening riktig chans att hinna ta över arrangemanget och försöka genomföra det på ett bra sätt.

Det allra sista hoppet står nu till Anderstorp RC (som redan arrangerar SM-deltävlingarna på Anderstorp och Mantorp) som jobbar för att hinna ta över arrangemanget och kunna genomföra tävlingen. Men Hyllinges sena besked har ju inte direkt gett dom någon större möjligheter att hinna sy ihop det.

Skulle deltävlingen på Knutstorp bli inställd så kommer 2010 års SM-serie endast bestå av 6 race fördelat på 3st tävlingshelger, vilket givetvis är alldeles för lite för en riktig SM-serie.

Det är ju extra tråkigt när vi inför säsongen satt och försökte välja ut vilken serie vi skulle köra och valde bort andra serier som sköts mera professionellt. Men nu har vi lärt oss en läxa till nästa säsong.

Vi jobbar nu på att få till något alternativ till tävlingen på Knutstorp eftersom nästa tävling annars skulle bli SM-finalen på Mantorp den 17-19/9, vilket givetvis är ALLDELES för långt fram i tiden.
Det finns ett par alternativa serier att välja på, men vilken det blir och på vilken bana får vi se.

Kategorier: Knutstorp, SM
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss