Kategorier

Testet i Karlskoga gav flera frågetecken än svar.

Torsdagens test av Continentaldäck på Karlskoga motorstadion blev lite mindre lyckosamt än vad jag hoppats på.


Hela förmiddagen renade bort och det var inte förrän vid tvåtiden som vi kunde rulla ut på slicks för första gången. Detta betydde att jag bara fick ett fåtal pass på mig att känna på dom nya däcken, och försöka hitta rätt lufttryck och bra inställningar.

Första två passen gick åt till att bara köra in sig på däcken och få någon form av känsla hur dom betedde sig och vilket grepp man hade. Och efter ett par ordentliga tillbud under dom inledande passen stod det klart att kantgreppet var klart sämre än andra märken jag kört på. Hade ett par ordentliga bakhjulssläpp både i Ejes kurvan och ut på start/mål. Profilen på framdäcket kändes också väldigt ovan och gjorde att hojen först tippade in i svängen väldigt lätt, men sen för att få ner hojen den sista biten in i svängen så fick man ta i lite och tvinga ner den. Det kändes väldigt ovant och man fick liksom ta nedläggen i två delar på något sätt. Det tog ett tag innan jag fick kläm på det.
Till tredje passet så hade jag någon form av idé om hur jag skulle förändra cykeln för att få den att göra som jag vill, men det märktes ganska tidigt på passet att det förbättrade hojens beteende nämnvärt, nästan lite sämre.
Så till fjärde passet backade jag tillbaka och provade att ändra lite andra saker istället, men även det utan några större förbättringar.
Sista passet sedan så backade jag tillbaka till samma inställningar som jag började dagen med, och istället försökte vänja mig vid hur hojen betedde sig med Continental däcken istället, och ändra lite på körstilen. På sista passet satte jag min bästa tid på 1.09.3 vilket är drygt sekunden långsammare än jag satte på Bridgestone/Dunlop kombinationen på träningen någon vecka innan.

Fick jag bara lite mera tid på Continental så finns det ingen tvekan om att det skulle gå snabbare, men just nu är det lite ont om tid för att hinna ta ett beslut om inhoppet i PRO Superbike som går den 12-13/8 på Karlskoga Motorstadion. Jag skulle helst vilja hinna med en testdag till med ett par nya set Continental för att hinna få lite förtroende för däcken och hitta rätt, men det finns varken ledig tid eller pengar till det just nu.

Vid sidan av banan så försöker vi nu rodda ihop det sista för att få ihop pengar till en start i PRO Superbike, och det än finns det lite hopp om att få till det. Jag borde veta mer i veckan.

Nu närmast väntar SM på Anderstorp den 6-8/8 vilket ska bli riktigt roligt!

Kategorier: Conti, Karlskoga
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss