Kategorier

Uppdatering inför SM i Falkenberg

Nu till helgen så är det äntligen dags för race igen när SM-deltävling 4, och race 7-8 i dom svenska mästerskapen avgörs nere på anrika Falkenbergs Motorbana.

Efter att ha missat SM-deltävlingen på Karlskoga Motorstadion nu senast på grund av sjukdom och därmed fått ett längre sommaruppehåll än planerat, så skulle jag ljuga om jag sa att det inte kliar det lite extra i gashanden inför helgen.

Uppdatering av sjukdomsläget.
Vi har fortfarande inga riktiga svar på vad som egentligen hände med kroppen efter Karlskoga. Det närmaste läkarna kom en diagnos var att det var någon form av virusinfektion som gjorde att jag fick kraftiga smärtor i muskler och leder. Dom värsta besvären är nu borta sedan någon vecka, men det sitter fortfarande kvar en del smärta i handlederna ochhänderna, vilket faktiskt oroar lite grann inför helgen. På grund av sjukdomen så har jag inte heller kunnat träna någonting eller suttit på motorcykeln på fem veckor nu, vilket såklart inte är helt optimalt. Jag hade gärna haft ett test på hojen innan helgen bara för att känna efter att allt funkar när man börjar ta i lite, och att jag faktiskt klarar av att köra motorcykel. Men det har inte funnits några möjligheter till det så det är bara att åka till Falkenberg och satsa fullt på en gång och hoppas att det håller. Ikväll tänkte jag försöka mig på ett lätt MTB pass i skogen för att se hur det känns.

Falkenbergs motorbana
Falkenbergs Motorbana har jag precis kommit på att jag faktiskt gillar rätt så mycket. Banan är lite speciell med en ganska flytande och kuperad baksida där ena kurvan leder in i den andra hela tiden, och det verkligen gäller att få till ett bra flyt. Och där det dock kanske lämnar en del övrigt att önska när det gäller avåkningszonerna. Sen följer en ganska kort raksträcka över start/mål, och sen en bedrövligt tråkig chikan där man nästan står helt stilla. På hela varvet så använder man bara bromsarna två gånger, vilket är lite speciellt, och det finns därför egentligen bara två bra omkörningstillfällen, vid just dom två inbromsningarna. Tidigare så har jag alltid tyckt att det är en lite tråkig bara. Väldigt kort, och sen den där tråkiga chickanen som förstör hela banan. Och det enda jag har gillat med banan är den roliga sektionen över krönet på baksidan, och den kurviga sektionen. Men sen kom jag ju på att eftersom att banan är så kort, så är det ju den där roliga baksidan faktiskt nästan hela banan... Och det egentligen bara är den där skit-chickanen jag inte gillar. Så... ja… Nu gillar jag faktiskt Falkenberg...

V8 Thundercars
Helgens deltävling kommer även att köras tillsammans med V8 Thundercars, vilket kanske bådar för lite extra action och publik. Vad jag minns från tiden då vi körde tillsammans med STCC, och V8 Thundercars också var med, så var det alltid mycket som hände i dom racen med tät racing och mycket action. Bilar som körde av, krockade, och snurrade överallt. Så det kan nog bli lite extra krydda i helgen.

Ostadigt och oklart
Nu till helgen så ser väderleksprognoserna lika stabila ut som ett parti "Jenga" på ett äldreboende. Prognoserna har under dom senaste dagarna varierat mellan lite regn, och tropiskt monsunregn under lördag och söndag. Jag brukar ju traditionellt sett göra rätt så bra ifrån mig i blött så det borde inte oroa mig, men efter regnracet i Linköping tidigare i år så har väl det där självförtroendet i regn fått sig en liten törn. Men det är bara att göra det bästa av situationen och ladda på. Regnrace är ju mindre fysiskt krävande, vilket kanske kan vara rätt så bra för mig med tanke på förutsättningarna.

Helgens schema är lite oklart. I Falkenberg har man återigen valt att testa ett "flytande schema" under racen, vilket dom flesta av oss förare starkt ogillade senast. Flytande schema innebär att man bara släpper en följd i vilken racen kommer att köras, och sen startar nästa race direkt efter att föregående race körts klart och tävlingsledningen känner sig redo. Säkert väldigt smidigt för tävlingsledningen, men inte lika smidigt för oss förare som ska försöka planare allt med däcksvärmare, mat, varmkörning, uppvärmning osv. Och kanske inte heller för publik, både på plats och som följer tävlingen via "live timimg" på nätet. Men, det kommer nog att gå bra... Säkert... Och kvalen körs ju fortfarande på fasta tider... Så…

Tidsschema och mer information om tävlingen hittar ni på FMK's hemsida

 

Nu kör vi!!!!

Kategorier: 2016, Falkenberg, SM
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss