Kategorier

Våldsam krasch i Kinnekulle.

Under slutet på förra veckan så var ni nere på Kinnekulle Ring för att testa och träna lite tillsammans med Actionpics bandagar. Det var första gången för mig nere på Kinnekulle, så det var också väldigt kul att få lära sig en nya bana igen. Det var väldigt länge sedan.

Innan vi åkte ner så var det många som varnade lite för banan, och dess kanske lite bristande säkerhet på vissa ställen. Banan är ju inte godkänd för motorcykeltävlingar egentligen, och det är väl den största anledningen till att jag inte varit där förut. Men banlayouten är väldigt rolig, och jag var sjukt sugen på att få prova den.

Tyvärr så hann vi inte köra så väldigt många pass på banan innan jag fick känna på den bristande säkerheten på alldeles för nära håll.

Våldsam krasch!
På torsdagens tredje pass gjorde jag ett litet misstag i inbromsningen till sista svängen ut på start och mål. Precis när jag började bromsa så bromsade lite för hårt och bakhjulet lyfte och vek ut sig lite åt vänster. Hann tänka att det inte var nån större fara, och släppte ut bromsen direkt för att få ner bakhjulet. När bakhjulet nuddade marken igen så stod hojen lite för snett och den kastade fram och tillbaka en gång så jag flög över styret. Eftersom jag höll i höger handtag när jag flög över styret, fortfarande med fingrarna över bromsgreppet, så blev följdeffekten att jag liksom nöp åt frambromsen, och både jag och hojen slog över framåt i 160km/h.

Sedan blev den en väldigt lång resa med kullerbyttor och volter innan jag ett hundratal meter senare stannade ute i sanden. Hojen fortsatte tyvärr några meter till och studsade över ett järnräcke, och landade lite senare i ett 2 meter djupt dike utanför banan.

Tur i oturen
Efter att ha tagits hand om av den grymt duktiga och professionella sjukvårdspersonalen på banan, så kunde man konstatera att jag i princip klarat mig helt oskadd från den värsta kraschen i min 15-åriga karriär.

Så här några dagar efteråt så är det klart att man är mer än lovligt stel och öm i princip hela kroppen, men att gå ifrån en sån här krasch med bara lite blåmärken, skrapsår, och ett finger ur led, får man väl ändå räkna som någon slags framgång. Motorcykeln är det dock lite värre med. Som det ser ut idag, innan vi hunnit gå igenom allt ordentligt, så är den i princip totalförstörd. Vi kan rädda motorn och ramen som det ser ut, resten behöver vi köpa nytt. Plus skinnställ, handskar, etc. som inte heller klarade sig särskilt bra.

Resten av säsongen ser ut att vara i farozonen.
Nästa SM-deltävling i Falkenberg är ju bara knappt 4 veckor bort, så det ser tight ut att hinna få hem alla delar, bygga ihop vad som blir i princip en helt ny cykel, och hinna testköra den innan det. Dessutom kommer det här att göra ett rejält hål i racebudgeten också, så det är tveksamt om vi kommer ha råd att slutföra säsongen. Men vi ger inte upp så lätt.

Nästa SM-deltävling i roadracing är på Falkenbergs Motorbana den 18-20 Augusti.

Kategorier: 2017, Actionpics, Kinnekulle, krasch
 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Bild

VI SÖKER ALLTID FLER SAMARBETSPARTNERS

Bli en officiell sponsor, samarbetspartner, eller leverantör till Magnus "Macke" Granstedt Roadracing Team. Kontakta oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakta oss